קיבלתי מכה ולא מצליח להפיק לקחים ממנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אדם שעבר יסורים קשים כתוצאה מדברים שהוא עשה ולאחר היסורים הוא הרגיש שזה כיפר עליו ואמר אני לא יעשה את זה יותר את אותו מעשה .. ועכשיו הוא קצת נופל בזה איך הוא יכול לשלוט בזה הוא כבר לא יכול להתמודד מול היצר הרע שלו.. הוא תמיד חושב על היצר הרע שלו ויודע שזה חמור .... הוא דתי מבחוץ אך מבפנים לא ממש בינו לבין הקב"ה. הוא לא ממש דתי מה עליו לעשות (בלשון נקבה)קיבלתי מכה חזקה ואני עדין מתקשה ללמוד ממנה מה עליי לעשות

תשובה

שלום וברכה

אין לך מה לדאוג. יהודייה כשרה את, ואף אם לפעמים את לא מצליחה להתגבר על יצרך, אין לך להיבהל, שבע יפול צדיק וקם, נופלים ואומרים סליחה, וממשיכים להיאבק, עד שהיצר יכנע. אין לך לחשוש, כולנו באותה סירה, נופלים ומתחזקים, והעיקר לא לאבד תקווה, והבא לטהר מסייעין אותו ויש להתפלל הרבה להקב"ה- בשפתך את- שיצילך מהיצר, ןבעז"ה תנצחי בסוף.

בהצלחה בנימין שמואלי