נישואי כהן וגרושה - האם צריך להתגרש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע כי נישואי כהן וגרושה אסורים על פי התורה. מה קורה במצב של זוג שנישא בנישואין אזרחיים, קיים טקס דתי ורשום בת.ז. כנשוי, הביא ילד לעולם, ומיום היוולדו מחנכו על ברכי היהדות. הזוג עצמו מתקרב ליהדות (השתתף למשל בסמינר של "ערכים"). האם נישואיהם יכולים להימשך-הרי באם יחזרו בתשובה יאלצו להיפרד... מה גורל הילד מה הכוונה לילד של זוג כזה המוגדר "חלל" מה ההבדל בין בן לבת (שמעתי שהבן פסול לכהונה והבת לא יכולה להינשא לכהן). אודה לתשובה למייל. תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה

אכן הזוג נאלצים להפרד, והילד הוא חלל דהיינו שאינו כהן ויכול לישא גרושה, ולא עולה לדוכן.אך יכול הוא לישא כהנת, ובנותיו אסורים להנשא לכהן, אך בנות בנותיו, מותרות.

בהצלחה בנימין שמואלי