הדסה או הדס 2

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

זו השאלה שהצגתי וקיבלתי תשובה להחזיר את השם הדסה , אני רוצה לציין שתמיד קראו לי הדס והשם היה רק בתעודת זהות האם בכל זאת להחזיר להדסה ומה עם השם אילנית שמצויין אף הוא בת"ז האם להשאיר שמי הדס אילנית נולדתי בי"ט תשרי תשל"ה , השם שרשמו בת"ז הוא הדסה אילנית אך כיוון שתמיד קראו לי הדס שיניתי את השם להדס אילנית אני גרושה כבר 13 שנה ואמרו לי שאחד מהשמות מפריע לי או שצריך שינוי בשם במיוחד לגביי זוגיות רציתי לשאול האם אני צריכה לשנות או להסיר שם אחד או להשאיר את שניהם ואיזה שם מתאים לי

תשובה

שלום

שמך היא כפי שקראו לך בזמן הלידה, אילנית נראה לי שזהו שם המשפחה שלך, הלא כן, אם כן זה כלל לא משנה. שמך תואם גם את זמן לידתך בחול המועד סוכות שבו נוטלים בני ישראל בידיהם את ההדס בין שאר ארבע המינים. אולם דעי לך שהדס החוזרת להיות הדסה, חייבת גם לשנות אורח חיים בצורה מוחלטת ולהתחיל לשמור שבתכשרות וטהרה, רק כך יחזור המזל והברכה להאיר את דרכייך.

בהצלחה - מנשה ישראל