האם יש כפרה על קעקוע שנעשה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי נתן בשנים האחרונות אני חש שכל דרכי משתלבות עם התורה ,אם זה בשירים ובזמרים שמקרה הגעתי אליהם והתחברתי אליהם עמוקות ,ואם אל אנשים מאמינים שנגעו אל ליביוהפכו לחברים קרובים.בזמן האחרון אני מרגיש התקרבות ואהבה עצומה לשם ולתורתו מצאתי את עצמי שומע שירים דתיים וחסידיים , והכל קרה ממש בלי שליטתי,תהליך שהכל בפתאומיות. אך יש לי שני קעקועים רציתי לדעת האם יש כפרה על הקעקועים האלה. ועוד שאלה אחת אני וחבר רוצים ללמוד קבלה אנחנו בני 22 רציתי לדעת האם יש גיל מסוים ללימוד קבלה, חשוב לי לציין שזה נושא שמעניין אותי מאוד. תודה רבה לכם מקרב לב נתן.

תשובה

שלום וברכה

הכל מתכפר ע"י תשובה, ואין מה לחשוש. לימוד הקבלה היא הרובד הכי עליון בתורה אינו נחלת הכלל, ורק למי שהתעלה בתורה וביראה מעל ומעבר הוא רשאי ללמוד את חכמת הקבלה.

בהצלחה בנימין שמואלי