תכלית בריאת האדם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, חז"ל אומרים שהקב"ה ברא את העולם בכלל ואת האדם בפרט כדי להיטיב לבריות, שהאדם יעבוד את ה` ובשכר עמלו הקב"ה יטיב לו בעולם הבא וזאת כדי שלא יקבל האדם את שכרו בחינם שיש בכך בושה. שאלתי היא מדוע הקב"ה לא ברא את האדם ללא רגש כזה של בושה וכך יוכל להיטיב עמו מיד ללא כל טרחה מצד האדם, או אפשרות אחרת שהקב"ה יברא את האדם ויכניס לו לראש בדרך נס הרגשה כאילו הוא טרח ועבד את הקב"ה במשך אלפי שנים וכך יתן לו מיד הרבה שכר ולא יהיה בושה לאדם. תודה רבה . והערכה עצומה למפעלכם.

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה שאלת, והתשובה לכך היא, שאין דמיון להנאת האדם, ולסיפוקו של המקבל לחמו ביושר, ומרגיש האדם, שזה אכן שלו, לבין המקבל מתנת חינם, ולכך ברא ה` את עהיצא, כדי שיזכה בשכרו בדין, ויהנה הנאה מוחלטת.

בברכה בנימין שמואלי