לשון הרע בפוליטקה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום שאלתי היא האם מותר לומר דברי לשון הרע בפוליטקה (במחשבה שהמטרה היא לתקן או למנוע נזקים). (והאם בכלל זה נחשב לשון הרע) והאם מותר מצידו של ח"כ גפני (ממפלגת יהדות התורה) לצאת במתקפה נגד מפלגתו של הרב עובדיה יוסף תודה.

תשובה

שלום

אסור לדבר לשון הרע, חוץ כשהכוונה לתועלת, ויש בכדי אמרית הדברים במקום ובזמן שהוא אומר אותם בכדי לתקן את הטעון תיקון. את הקישור שלך אינני יכול לקרוא מאחר ואני חסום מלגלוש באינטרנט. אין היתר להתקיף יחיד או קבוצה חרדית הפועלת לפי הוראותיו של מרן רבי עובדיה יוסף שליט"א.

בהצלחה - מנשה ישראל