בשר וחלב מדוע אסור?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איסור אכילת בשר וחלב זה בריאותי או איסור כלשהו נגיד אם אני אוכלת חלב שעתיים אחרי שאכלתי בשר..חטאתי

תשובה

שלום וברכה

איסור אכילת בשר וחלב, הוא איסור החלטי, שנאסר לנו ע"י הבורא, מן התורה אסור לבשל בשר וחלב, או לאכול בשר שבושל עם חלב, וכן אין ליהנות מבשר שבושל עם חלב כגון למכור בשרשבושל בחלב לגוי וכדו`.

וכמו שאין באיסור הבישול, וההנאה, ענין בריאותי כלשהוא, אלא שכך גזר עלינו הבורא,כן אין הטעם באיסור האכילה, משום ענין בריאותי אלא איסור הבורא, ואיסור אכילת בשר וחלב יחדיו, כשלא בושלו, הוא איסור דרבנן, וכן ההמתנה בין בשר וחלב הוא מדרבנן, וטעם האיסור מבואר במדור הלכה תחת השאלה בשר וחלב. וזמן ההמתנה בין בשר וחלב הוא שש שעות , וי"א חמש, ולחולה ולמינקת יש להקל לאחר שעת המתנה בלבד.

ואם אינך תחת הקטגוריות האלו אכן יש בזה איסור, וחבל להקל, אם את כבר שומרת מצוות תשמרי עד הסוף ותהיי קרובה אל בוראינו באמת ומתוך אהבה, ולא לחפש קולות למיניהם. אם את צריכה עזרה, בענין קיום המצוות, נשמח לעזור לך ככל הצורך.

בכבוד רב ובהצלחה בנימין שמואלי