חמותי לא מנפה קמח, מה לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב ותודה על התשובות שנתת לנו עזרת מאוד עכשיו שאלתי היא כזאת אני הייתי אצל חמתי בערב החג וביום חג שני בישלנו אוכל מאש לאש עזרתי לה במטבח ובזוית העין ראיתי שהיא הוציאה מהארון קמח שמה על השיש והחלה לבשל איתו ללא ניפוי היא שומרת תורה ומצוות ואם מישהו שואל אותה איך עשית משהו בבישול היא ישר אומרת שהיא מנפה וכן עכשיו אני לא יודעת מה לעשות כי כתוב בספר שאסור לי להעיר לה בפנים אלא להתיעץ עם בעלי ולראות מה עושים וגם הוא לא יודע איך להגיד לה כדאי שלא תבוא אלי בתלונות שאני זאת שאמרה את זה. עוד דבר נוסף היא לרוב לא קונה ירק גוש קטיף אלא היא מנקה אותם האם יש לי סיבה לתת אמון בניקיון שלה או לא ונוסף לזה היא קנתה גם נענע ויש לנו במשפחה גיסות שהן לא שומרות אלא עושות בשביל הבעל מה שצריך אך לעצמן זה לא יפריע אם יש נקי מתןלעים או לא ובערב שבת הם הכינו לעצמן תה והוציאו את הנענע הלא נקיה לא גוש קטיף וישר הכניסו לכוס מה עושים ואיך אפשר לומר לה שזה לא טוב והאם מותר לי ולמשפחתי להמשיך לאכול בביתה מחכה לתשובה דחופה ושוב תודה רבה לך על הכל זה באמת מחזק ועוזר לדעת שיש את מי לשאול תודה

תשובה

ובכן, מאי הניפוי של הקמח אין לעשות עסק מדי גדול, מאחר ולפי התנאים של היום החשש להימצאות תולעים בקמח אינו שכיח כלל.

הירקות הרגילות שאינם מהשגחה מסודרת בעניין התולעם קשה מאוד לנקות לבד וא"א לסמוך עליה כי יודעת את שאינה מקפידה, אך את התה אם הוא נקי יכולה את לשתות אותו, כמובן שהנענע לא יהיה בתה בשעת השתי` וכך אפשר לודא שהתה נקי ללא תולעים.

קשה לענות, מה לעשות בקשר להמשך, כמובן שכדאי למעט לאכול שם אך אם את רוצה תשובה ברורה יותר, אנא שילחו לי מס` טל` ונחזור אלייך בעז"ה.

בכבוד רב ובהערכה בנימין שמואלי