מה הם מגילות ים המלח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מי הם האיסיים ומה הם מגילות ים המלח שנמצאו שמיוחסות אליהם שרשום בהם על מלחמת בני האור בבני החושך

תשובה

שלום וברכה

כת ה"איסיים" לפי מה שמוסר לנו יהוסף בן גוריון בספרו יוסיפון, הייתה כת שפרשה מקרב היהדות והלכו לגור במדברות יהודה, בפרישות מבני אדם, הם לא קיבלו את סמכותם של חכמי ישראל הפרושים, וכך יצאו מרעה אל רעה, עד שעשו חגים וזמנים לעצמם, שכמובן גרם לניתוקם מהיהדות לתמיד, וכפי המצב היום שלא נשאר זכר לכת זה בישראל.

יוסיפון מתאר באורך את חיי הכת, והוא אף מגלה שהוא עצמו רצה לבדוק אותם שלכן הצטרף עמהם זמן מסויים וחי באורחות חייהם, עד שעמד על טיבם וחזר אל הפרושים. בהיותם כת מבודדת החי במדברות, הם פיתחו או עיוותו השקפות עצמיות בנוגע לעתיד העולם, ופירשו דברי הנביאים באופן מעוות שלא כפי מה שפירשו תלמידי הנביאים עצמם, מה שגרם להמצאה של מלחמת בני אור וכו`, דברים תמוהים ולא מובנים.

זהו סוף כל כת שפרשה מהיהדות האוטנתית, וחיפשה לעצמה ריגושים אחרים, סופה שהתאדה עם הזמן, ונשארנו רק אנחנו תלמידי הפרושים המקובלים דור אחר דור עד משה רבינו ללא שינוי בזיז כל שהיא.

בהצלחה - מנשה ישראל