הזמנת זוג מעורב בחג

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי היא כזאת האם מותר לי להזמין לערב זוג שהאישה יהודיה ובעלה גוי אני עושה זאת אך ורק לצורך מצווה כדי שהיא תרגיש את החג מכיוון שאין לה אם מי לעשות ואם אני לא יזמין אותה היא פשוט תשאר בביתה מקווה לקבל תשובה מנומקת וברורה בתודה מכבודך נוסף לכך היא לא דתיה אך מתי שהיא באה אלי לשבת היא מאוד נהנת לשמוע דברי תורה ולפעמים דברים נשמרים בליבה היא גם עושה המון חסדים אם הבריות ונותנת לרוב בסתר

תשובה

שלום וברכה

אם כי חטאה חמור מאוד מאוד, אך עלייך לנסות בכל דרך לקרבה ליהדות, ואולי ביום מן הימים יכנסו הדברים ללבה, ותחזור בתשובה שלימה.

ולכן אין לך להמנע מלהזמינה אלייך. אך יש להזהר בשני דברים:

א. אסור לבשל לגוי בחג ועל כן יהיו כל המאכלים מוכנים מערב החג ב. יש להיזהר שלא להניח על היין רק יין שכתוב על התוית, שהוא יין מבושל. שאם אין היין מבושל, יאסר היין במגעו של הגוי. ויה"ר שתזכה חבירתך במהרה לתשובה שלימה.

בברכת שנה טובה בנימין שמואלי