קניית שרשראות וקמעות בקברי צדיקים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בכל קברי הצדיקים ישנם דוכנים למכירת תשמישי קדושה ובין היתר גם קמעות לזיווג הצלחה עין הרע ועוד שצריכים שני כיסויים וגם שרשראות בצירוף המילים אלד סאל שגם נגד העין הרע והצלחה ועוד האים הדברים נכונים לגבי העובדה שהם באמת עוזרים ומשפיעים עליי ושזה באמת ירחיק עין הרע יזרז זיווג וכו` או שזה רק נותן הרגשה טובה ולא יותר מיזה תודה אבי

תשובה

שלום

כתיבת קמיעות אכן עוזר, אולם בתנאי שהדבר נעשה במיוחד על ידי איש הראוי לכך כמו הרב כדורי זצ"ל שהיה כותב קמעות בקדושה ובטהרה. הקמיעות `הסיטונאיות` הם על הרוב עבודה בעיניים, ואמצעי להשגת כסף על גבם של אנשים חלשים הזקוקים לישועה.

בהצלחה וחורף בריא - מנשה ישראל