האם ה' יכעס עלי שאני גולשת באינטרנט?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

איך? איך חוזרים בתשובה? תגידו לי מה לעשות כי אני ממש מפחדת! ותגידו, ה` לא יכעס עלי שאני גולשת באינטרנט? אני בחורה חרדית בת 21 מבית טוב, ואני די משתדלת לא לעשות שטויות באינטרנט, אבל זה קשור? ולפעמים גם יוצא שבטעות רואים דברים לא טובים, אז מה לעשות? מה?

תשובה

שלום

גם אני שואל את השאלה הזאת כבר הרבה שנים, בפרט בימים אלו, ואז אני לוקח ליד ספר שערי תשובה [לרבי יונה מגירונדי], ומיד בהתחלת הלימוד, מתפוצצים הרגשות מעוצמת המילים הקדושות, ומי מדבר בהמשך לימוד אינטנסיבי והפנמה למעשה, מרגישים קצת שנגעו בידית של דלת התשובה. הקב"ה לא יכעס אם תגלשי רק באינטרנט החסום מפני גלישה באתרים לא אנושיים [על ידי חברת נתיב לדוגמא, זוהי החסימה שאני משתמש בה].

תבקשי מההורים שלך שיעשו את החסימה הזאת בהקדם, ואם אי אפשר צריך להתקין תוכנת חסימה המוצעת בכמה אתרים יהודיים חינם. אפשר לעשות חסימה מזערית מיידית על ידי הגדרות האינטרנט, בכרטיס "אפשריות אינטרנט" ושם ב`תוכן` יש להפעיל את את הדירוגים, על ידי הכנסת קוד באופן שאת תדעי רק חצי קוד ומישהוא אחר ידע את החצי השני של הקוד, ולא תוכלו להסיר את החסם רק בנוכחות שני יודעי הקוד.

בהצלחה - מנשה ישראל