אמירת ברכו בתפילת יחיד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הבנתי מהשאלות כאן שניתן להתפלל תפילת יחיד במלואה ולהשמיט קדיש,חזרת השץ וברכו. *מה זה בדיוק הברכו,האם זה תהילה לדוד ארומימך...ועד..מעתה ועד עולם הללויה? *ומה לגביי תיכון תפילתי קטורת...?

תשובה

שלום רב!

ברכו הכונה למה שהחזן אומר לאחר הקדיש, הנאמר לאחר ברכת ישתבח, ברכו את ה` המבורך, והקהל עונים אחריו ברוך ה` המבורך לעולם ועד. וברכה זו אין אומרים אותה אלא בעשרה. אך תהילה לדוד חובה ליחיד לאומרה וכל האומרה ג`פעמים בכל יום מובטח לו שהוא בן העוה"ב.

לגבי תכון, ניתן לאומרו גם ביחיד, גם הכהן בהקריבו את הקטורת היה לבדו לפני הקב"ה.

בכ"ר בנימין שמואלי