ברכת התורה לשומרי השמיטה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום ראיתי את מה שהרב זמיר כהן כתב על הנס של הפי שלוש בשנה השישית, בחוברת קט נבואות. יש לי שתי שאלות. 1. הדבר הזה (שהיבול הוא פי 3) יכול לקרות גם בשנים אחרות ולאו דווקא בשנה השישית, ואם כן לכאורה אין בכך פלא. 2. להגיד שהיבול צמח פי 3 בגלל הבטחת התורה, זה פרשנות דתית. אודה לכם אם תענו לי על השאלות. תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה!

על שאלה כעין זאת נאמ,ר שאלת חכם חצי תשובה, אכן בגלל שהדבר קורה, רק בשנה השישית, ולא בשנה אחרת, זוהי ההוכחה המובהקת, שהדבר קורה עקב הבטחת התורה.

זאת ועוד להבטיח מראש. שבכל שנה שישית, היבול יהיה פי שלש ממה שתוציא האדמה בכל שנה, והדבר ניתן לבדיקה בכל שבע שנים, ואם לא יהיה הדבר, יוכחש המבטיח לגמרי, לא יסתכן אף אחד לאומרו, אלא מי שבטוח בכוחו ויכול בודאי לעשותו, והוא בורא עולם אשר אין בלתו מי שיוכל לערוב לדבר שכזה. בכבוד רב בנימין שמואלי