כועסת על בעלי על בגידה באמון

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב השלום והברכה . שמי לימור ואני נשואה מזה כ-10 שנים .לפני 8 שנים נולד בני הבכור, (שהוא נכד ראשון למשפחתי היקרה).לפני ברית המילה, ביקשתי מבעלי שאבי יהיה הסנדק, משום שמאד רציתי לכבד את אבא שלי היות וזה גם הנכד הראשון שנולד , ואבא של בעלי כבר היה המון פעמים סנדק .הוסכם פה אחד כי אבי יהיה הסנדק , אך בזמן ברית המילה ,כאשר המוהל סימן בידו שהסנדק יעלה לכסא , בעלי העלה את אבא שלו להיות סנדק . אני באותו זמן לא הייתי נוכחת משום שישבתי מחוץ לאולם . כבוד הרב , אין מילים בפי לתאר את הפגיעה שחשתי גם אני וגם משפחתי במיוחד שסיכמנו מראש שאבי יהיה הסנדק . למרות שעברו כבר 8 שנים , שוב הכל חוזר לי משום שאני כעת בהריון ויש לי בן . אני מלאה בכעס על בעלי , מפחדת מה יקרה הפעם שהוא לא יפגע בי שוב ,ולא מאמינה בו . אפילו שזה קרה לפני 8 שנים , אני מרגישה כאילו זה קרה אתמול . הטענה של בעלי היא שהוא לא התכוון ,שזה נעשה מתום לב ,ולא בכוונה . אבל אני בטוחה שהוא לא רצה לפגוע באבא שלו , והעדיף לפגוע בי - באשתו , וגם במשפחה שלי , העיקר שבמשפחה שלו לא יכעסו עליו (על זה שאבא שלי יהיה סנדק ולא אבא שלו ) . כבוד הרב אם תוכל להשיב לי אודה לך מקרב הלב משום שהמצב בבית בלתי נסבל , אני כל הזמן נזכרת בזה וכולי מתמלאת בכעס ושנאה כלפי בעלי, על זה שהוא רימה אותי . ה` יברכך לימור .

תשובה

שלום

היי רגועה, עכשיו הוא בטח יכבד את אביך להיות הסנדק, מאחר ועל פי הקבלה אין לכבד איש אחד בסנדקאות לשני ילדים, והוא מנוע מלכבד את אביו להיות סנדק, הדבר יכול להיות גם מסוכן. ולכן זוהי הזדמנות נכונה ליישר את המשקעים שביניכם אחרי שאביך יהיה סנדק אצל הילד הזה. שיהיה במזל טוב - מנשה ישראל