סגולות לקבלת התפילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה להתפלל על משהו שהקדוש ברוך הוא יתן לי איך אני יבקש ?

תשובה

שלום

יש סגולה נפלאה לקבלת התפילה כשמצליחים לעשות מהתפילה תפילה על רוחניות ועשיית רצון ה`, כגון כשמבקשים על פרנסה, יש לבקש כך: רבש"ע הזן ומפרנס לכל חי, הזמן לי פרנסתי בכדי שאוכל לעבוד אותך כמו שצריך, ולא תהיה חיסרון הפרנסה בעוכרי, עשה נא את שאלתי ומלא את בקשתי כדי שאוכל ללמוד תורה ולהפלל בדעה צלולה, ולגדל את הבנים והבנות לתורתך ולמצוותיך ברווח ובנחת.

ומבארים הספרים כי כשהאדם מתפלל על עניין איש יש זכות למקטרג לקטרג, ולומר כי האדם אינו ראוי שימלאו את בקשתו, אולם כשהאדם מתפלל על כבוד שמיים, אף מקטרג אינו מעיז לקטרג על התפילה שלא תתקבל, מאחר והתפילה מתייחסת לעניין הקשור עם כבודו של בורא עולם. כמו כן מסוגל לתת צדקה לפני התפילה למוסד צדקה אמין, ולהתפלל שבזכות הצדקה שנתתי ימלא הקב"ה את מה שאני מבקש.

כמו כן אפשר לתת את הצדקה לבורא עולם בעצמו, וזה מתבטא כשמקבלים קיום מצוה שלא היה מקיים לפני כן [ותחילת כל הקבלות הן שמירת שבת וטהרת המשפחה], ואף שבאמת אין זה צדקה מכיון שהאדם הרי חייב לשמור תורה ומצוות, מכל מקום הקב"ה ברוב רחמיו מחשיב את הדבר כצדקה.

בהצלחה - מנשה ישראל