אמירת יהי רצון לפני תהילים בראש חודש

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב לפני קריאת תהילים, קוראים יהי רצון אלוקינו ולוקי אבותינו הבוחר בדוד עבדו וזרעו אחריו וכ"ו.בשבת וביום טוב אין אומרים, שאלתי היא:האם בראש חודש אומרים את יהי רצון לפני קריאת תהילים או לא? 2.האם ראש חודש נחשב ליום טוב? אם כן אז לא צריך לקרא, אם לא אז כן צריך לקרא? מה תשובת כבוד הרב בתודה ובברכה ראש חודש אלול לטובה ולברכה חובב גבריאל

תשובה

שלום

ובכן, נוהגים שבימים שאין אומרים תחנונים מהסיבה שהם נחשבים במועדים, כמו ראש חודש, חנוכה ופורים, לא אומרים את היהי רצון שלפני אמירת תהילים.

 בהצלחה - מנשה ישראל