תפילה וברכות

הקדמת תפילתו לתפילת הציבור

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

שלום הרב, ראיתי שאדם המגיע להתפלל בבית כנסת יש לו חיוב להתפלל יחד עם הציבור קיצור שולחן ערוך סימן יב' סעיף יג ודווקא בביתו מותר לו להקדים תפילתו בעניין זה. אבל בא לבית כנסת שיש שם ציבור אסור לו שיקדים לפני התחבורה

א. האם זה חל על ערבית ומנחה?

ב. אם נשארתי עד זמן ערבית ללמוד חל עליי אותו חיוב? כגון שאינני יכול להתפלל בציבור באותו יום או שאיני יכול להתפלל כלל במניין באותו יום כגון שאני ממהר לעבודה, אם כן אני צריך להתפלל בבית במקום בבית כנסת??

תודה רבה מראש

תשובה

שלום רב,

א. הלכה זו שאין להקדים תפילתו לתפילת הציבור שייכת בכל התפילות (ראה שלחן ערוך סימן צ סעיף י).

ב. האיסור הוא דווקא אחרי שהציבור התאסף לתפילה, אולם לפני כן מותר לך להתפלל בבית הכנסת לפני הציבור (ראה ספר אהלך באמתך פרק ד הערה נז).

בברכה,

הלל מאירס