כיבוד הורים לאב נגד רצון האם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרבנים: אמא שלי ואבי פרודים אמא סבלה מאוד בחיים מאבי(אלימות מאוד קשה וניאוף) היא איננה מוכנה שאדבר עם חברתו של אבי ואני מאוד מקפידה בכיבוד הורים וכדי שאוכל לראות את אבי אני חייבת להיות בשלום אם חברתו אינני מסוגלת להגיד שאני לא רוצה בקשר אם חברתו של אבי כי תגובתו תהיה קיצונית הוא ממש יכעס ואינני רוצה להכעיס גם את אבי אני אשמח מאוד לשמוע מהי תגובתך תודה

תשובה

שלום

לפי ההלכה, מי שיש לו הורים גרושים, הוא חייב בכיבוד שני ההורים במידה שוה. אולם במקרה שלך, שאת יכולה להעלים לגמרי את הקשר הנימוסי שלך לחברתו של האב, מידיעת אימך, את יכולה ואת צריכה לכבד את אביך כפי שהוא רוצה, ולכבד בנימוס גם את חברתו.

יש לציין כי מן התורה חייב אדם לכבד את אשת האב, גם אם היא לא אימו, ונלמד מהכתוב כבד "את" אביך, לרבות אשת האב, ולכן יש לך מצוה כשאת מכבדת את אשת אביך [כמובן אם הוא נשוי עמה].

בהצלחה - מנשה ישראל