כשאזכרה חלה בשבת, מתי לקיימה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי נפטר ב- י`א באלול והשנה אנו מציינים שנה שלישית לפטירתו, השנה י`א באלול חל ביום שבת ואני מבקשת לדעת מתי אנו צריכים לקיים את האזכרה [ לפי הספרדים ] אודה על תשובה מהירה על מנת להודיע לאנשים ולהתכונן בהתאם, תודה מראש.

תשובה

שלום

נוהגים להקדים את האזכרה על הקבר ליום שישי, אולם אם הדבר לא אפשרי אפשר להקדים מיום רביעי בשבוע שלפני יום השנה וכן אפשר לאחר עד יום שלישי בשבוע שאחרי יום השנה.

כל זה לגבי האזכרה על הקבר, אולם אמירת קדיש בבית הכנסת צריכה להיאמר ביום השנה עצמה החל בשבת, וכן הלימוד במשניות לעילו נשמת הנפטר אפשר ללמוד ביום השבת עצמו. ויהי רצון שנשמת הנפטר תתעלה -

מנשה ישראל