פסוק לשמונה עשרה לשם יעל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם תוכל לעזור לי עם פסוק-שניים לתפילת 18, הבנתי שאני צריכה פסוק שמתחיל ב-ע וניגמר ב-י, שמי יעל תודה רבה רבה יעל

תשובה

שלום

לא מדוייק. את צריכה להגיד פסוק המתחיל באות י ונגמר באות ל. אולם קיימת אפשרות נוספת למי שמוצא את השם שלו מפורש בפסוק אינו צריך להקפיד על תחילת הפסוק וסופה, ויש משמעות בספר קיצור של"ה שאמירת הפסוק שבו מפורש השם עדיפה על פני אמירת פסוק המתחילה ומסתיימת באותיות השם. ולכן במקרה שלך הייתי מייעץ להגיד הפסוק הבא (שופטים ה כד): "תְּבֹרַךְ מִנָּשִׁים יָעֵל אֵשֶׁת חֶבֶר הַקֵּינִי מִנָּשִׁים בָּאֹהֶל תְּבֹרָךְ".

אני אישית ששמי גם `ישראל` אומר את הפסוק הזה (תהלים כב כד): "יִרְאֵי ה` הַלְלוּהוּ כָּל זֶרַע יַעֲקֹב כַּבְּדוּהוּ וְגוּרוּ מִמֶּנּוּ כָּל זֶרַע יִשְׂרָאֵל", שהוא כולל את שני העניינים גם יחד, יש בו את התיבה `ישראל` והוא גם מתחיל באות י ומסתיים באות ל, לתשומת ליבך זהו פסוק מצויין גם לשם יעל. כמו כן מתאים לך הפסוק (תהלים קיח טז): "יְמִין ה` רוֹמֵמָה יְמִין ה` עֹשָׂה חָיִל".

שיתקבלו תפילותייך לרצון – מנשה ישראל