מכנס מתחת לחצאית.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר לשים מכנס רחב מתחת לחצאית, ז"א שהגיוני שבכלל לא יבחינו שזה מכנס?! וחשוב לציין שהחצאית מתחת לברך!! כאשר יושבים הכל צנוע ובסדר.. ???

תשובה

שלום רב

לפי ההלכה, נשים יכולות ללבוש תחת חצאית ארוכה המגיעה עד מתחת לברך, מכנסיים המיוחדות לנשים [דהיינו כשהן עשויות בגיזרה שונה מהגיזרה הגברית].

כן פסקו כמה מגדולי הפוסקים (אבני צדק סי` ע"ב), ומעידים שכך נהגו במדינות הונגריה, ובפולין, אפי` הנשים הצנועות והחסידות ללבוש מכנסיים אלו מתחת לבגדיהם, מפני הקור שבימי החורף.

וכידוע שכן היה המנהג בתימן אצל הנשים הצנועות, ואין איסור בזה כלל. וכן נוטים גדולי הפוסקים בדורינו.

בהצלחה – מנשה ישראל