החמה לא מקבלת את הכלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלת רב, מזה 3 שנים שאני נשואה ואמא של בעלי גם אמרה לי וגם מתנהגת בפועל באי קבלה מוחלטת את הנישואים שלנו. היא מנסה לפגוע בי באופן ישיר ועקיף, מחלוקות בני לבין בעלי וריחוק של כל המשפחה מהצד שלה באופן בוטה. עוד לא הספקתי להכיר אותה וגל של שנאה ממנה כלפי תקף אותי מהיום הראשון שהכרתי את בעלי, כרגע אנחנו במצב של נתק. בכל שמחה שהיתה לנו אם זה בחתונה ואם זה הברית שנולד לנו בן היא גרמה לי עצבות כי זה לא היה בדרך שלה. בכל פעם ניסיתי להשלים איתה ולחשוב שהמצב לא יחזור יותר אבל לצערי זה חוזר על עצמו. היא רוצה להכתיב לנו איך לנהל את החיים ע"פ האינטרסים האישיים שלה ואם לא - יש בלאגן!בעלי עומד מנגד ולא יודע מה לעשות...ואני מרגישה עלבון,וכעסים שלא הכרתי כך את עצמי, אפילו על בעלי. מה עליי לעשות ? בתודה מראש, דלית.

תשובה

שלום וברכה!

במקרים כגון אלו, מומלץ להתנתק מחמותך,ולעקור מהאזור שחמותך מתגוררת, ואולי אף לעבור לעיר אחרת לגמרי, ולבנות ביחד עם בעלך את זוגיותכם ללא מפריעים, ואין לבעלך חובה לציית להוריו בדברים אלו, וכנאמר בספר בראשית, על כן יעזוב אישאת אביו ואת אמו ודבק באשתו,ובבעזרת ה` ביום מן הימים גם חמותך תשלים אתכם והאמת והשלום אהבו.

בברכת הצלחה בנימין שמואלי