כהן שנשא גרושה מה דינו של הילד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב שם משפחתי כהן ולפני שאמא שלי ואבי הביאו אותי לעולם אמי היתה נשואה והתגרשה, ואחרי זה נפגשה עם אבי שהוא כהן והם בלי חתונה הביאו אותי לעולם כי הם ידעו שהרבנות לא תאפשר חתונה, עכשיו רציתי לדעת מה הדין שלי האם אני כהן או חלל, ושאלתי בכלל האם אני יהודי כשר או שיש אתי בעיות, כבוד הרב אני מקווה שתענה לי מהר כי אני ממש מיואש בתודה כהן.

תשובה

שלום הרגעי ואל תתייאשי!!!

את יהודיה כשרה למהדרין מן המהדרין, ומותרת את לינשא לכל אחד חוץ מלכהן. יש לציין גם שכשרותך לקהל אינה מוטלת בספק, וכל יהודי שאינו כהן רשאי לישא אותך לאשה.

בהצלחה. מנשה ישראל