האם מדינת ישראל היא ראשית צמיחת גאולתנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש לראות במדינה שלנו כראשית צמיחת גאולתנו,כסברה של הציונות-הדתית . אודה על תשובתך המפורטת,גם למיל שלי

תשובה

שלום רב

ההשקפה החרדית הוא כי קביעות גורליות כמו סיום גלות עם ישראל ותחילת גאולת ישראל אין דינן להיחרץ בידי אלו שקבלו את ההחלטה על היות מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתינו.

ברור הדבר מעל כל ספק שישיבתינו הנוכחית בארץ והניסים הנלווים אליה יום יום שעה שעה, הן מפלאי הבורא הכי גדולים שראינו בכל הדורות, וחסד ה` עלינו באופן מוחשי ביותר [עם כל הבעיות], אולם מכאן ועד לקביעה נחרצת כמו סיום הגלות ותחילת הגאולה הדרך רחוקה, אין עמנו נביא ואין אתנו יודע עד מה אם לראות במציאות של עכשיו כאחד מהתהליכים של שיבת ישראל אל "בוראו" ואל ארצו, או הארה לפי שעה.

האמת היא שראשית צמיחת גאולתינו כבר התחילה ביום גלות ישראל מארצו, שכן כל תהליך הגלות הוא הכנה לגאולה השלימה שתהיה במהרה בימינו.

בהצלחה – מנשה ישראל