עבודה עם חמץ בפסח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני עובדת במשק בית במשך כל השבוע באותו הבית, מאחר והאנשים אצלם אני עובדת אינם שומרים תורה ומצוות, ולצערי הם גם אוכלים לחם בפסח, ויוצא שבפסח אני צריכה לבשל באופן רגיל וזה אומר פירורי לחם וכיוצא בזה, ולכן לא יודעת אם זה בסדר שאני עובדת בפסח או שצריכה לקחת חופש בימים אלה על מנת לא לחלל את החג, ויש לי בעיה רצינית כי האשה אצלה אני עובדת תלויה בי מאוד וכשאני לא מגיעה לעבודה אז היא נשארת בלי עוזרת, מה אני עושה ? תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום

עופרה איסור חמור מאוד לבשל חמץ בפסח, וזה אף אם היית מבשלת את החמץ לצורך מי שאינו יהודי. ומי מדבר על דבר נורא כבישול והאכלת חמץ ליהודי בפסח, הדבר אסור בהחלט, וחמור מאין כמוהו. אם אכן האשה תלויה בך, תסבירי לה שאת מנועה מלבשל חמץ בימי הפסח, ותשכנעי אותה כי אפשר לנהל מטבח כמעט רגיל בפסח, במוצרים כשרים לפסח, תסבירי לה כי במקום פירורי הלחם שהזכרת, אפשר להשתמש בפירורי מצה, והטעם כמעט זהה, וכמו כן ברוב הדברים ישנן כיום תחליפים כשרים לפסח, וכך תוכלי לזכות את האשה אצלה את עובדת בשמירת איסור חמף בפסח.

אינני מאמין שגם את תשכנעי אותה כנ"ל היא תרצה דוקא לאכול חמץ. אם אכן היא תעמוד בשלה, תודיעי לה שאת מנועה מלבוא בימי חג הפסח, ואולי בכך היא תשתכנע לשמור איסור חמץ. בהצלחה - מנשה ישראל. ה , אם אי אפשר בשום אופן לפעול חץמף, וי גם אם היה הבישול