משה ידע את העתיד על הר סיני?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, שאלתי נוגעת במשה רבינו,שעלה על הר סיני וקיבל את התורה,הרי ידע מה יקרה בעתיד, הרי מוזכר בתורה את נושא חטא העגל,שבירת הלוחות,הוצאת המים מהסלע... אם כך למה עשה זאת משה? שהרי הוא ידע את העתיד כבר ממעלה הר סיני...? עלי להוסיף שאני אדם מאמין אך עלי לדעת מה שאשיב לאפיקורוס!

תשובה

שלום רב

הסתכל בבקשה בשו"ת במדור `אמונה` "הכל צפוי והרשות נתונה", שם יש מענה לשאלתך.

בכבוד - מ"י