הפעלת מעגל חשמלי על ידי סוללות בשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ידוע שנגן ה-MP3 צורך סוללות, וסוללות פועלות עלידי אנרגיה כימית, השאלה שלי היא האם הפעלת המעגל החשמלי על ידי אנרגיה כימית של הסוללות נחשבת לחילול שבת? תודה רבה!

תשובה

שלום

 1. לרוב דעות הפוסקים יצירת מעגל חשמלי בשבת היא איסור מהתורה(בונה ועוד)

 2. לחלק מהפוסקים זה קיים רק במנורה שיש בה הדלקה של ניצוץ או כל תאורה אחרת שקיימת במכשיר החשמלי. לכן אסור להטעין בשבת . ואתה יכול לשים את הבטריות מערב שבת שיוטענו מעצמם בשבת.

 שבוע טוב