האם צריך ללמוד תורה בקול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד לרב שלום, ידוע שבתפילה צריך "להוציא מן הפה" את המילים, ולא לקרוא "בלב" - אחרת היא לא תחשב לתפילה. שאלתי היא, מה בנוגע ללימוד תורה? אני מכיר את כל היתרונות של לימוד בקול רם מבחינת הזכירה היותר-טובה של הלימוד וכו`, אבל שאלתי היא, האם זו חובה מעיקר הדין "להוציא מן הפה" את המילים בזמן לימוד תורה, או שניתן לקרוא גם "בלב" ולצאת ידי חובה? תודה רבה, ערן

תשובה

שלום

לימוד תורה בפה זה קיום המצווה בצורה המהודרת , ללא הוצאה בפה זה נחשב כהרהור בדברי תורה שגם זה מצווה אבל ברמה פחותה.

כמובן שכאשר יותר תועלת להרהר צריך להרהר כמו במקרה של לימוד בעיון.

הערה קטנה שים לב שתמיד מוזכר דברי תורה לא מחשבות תורה, הדיבור זה העיקר הנפעל בלימוד תורה. עלה והצלח