איך לקום מוקדם בבוקר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! יש לי בעיה , אני ישנה ממש מאוחר בלילה, בבוקר אני קמה עייפה ובמהלך היום אני ממש כבדה.{בימים שאני מחוץ למסגרת אני הולכת לישון מאוחר וקמה מאוחר). ביום עייפה ובלילה ערנית. אני מודעת לזה שזה לא תקין ולא בריא ואני אפילו מרגישה זאת. אך כיצד אני יכולה לתקן את השיבוש הזה. איך אני יכולה להיפתר ממידת העצלות (שגורמת לי לעצבות) ולקנות את מידת הזריזות החשובה והיקרה בעבודת ה`. (למדתי את "מסילת ישרים" של הרמח"ל. אחרי שלמדתי את מידת הזריזות זה עזר אבל לטווח קצר). תודה!

תשובה

שלום

לקום בבוקר לשם האידאל שבדבר זה קשה מאד. את צריכה למצוא או ליצור סיבה טובה שבגללה תרצי לקום, זה יכול להיות מנוי לבריכה או למכון כושר בבוקר.

החוכמה היא לא לבנות על ההכרה השכלית בדבר חשיבות הדבר אלא לתת לשכל משענת וסיבה טובה טבעית ומדרבנת.