האם גם השומשום של הלחם הוא כמו הלחם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! אם אכלתי לחם עם שומשום ונפל על השולחן שומשום, האם לשומשום יש קדושה של לחם וצריך להשים אותו בשקית של הלחם. אותו לפח או שלשומשום של הלחם אין קדושה ואפשר לזרוק אותו. נ.ב: אם כבר הקדושה של הלחם, אז שמעתי שצריך ליבש את לחם לפני שזורקים, לא ממש הבנתי, אשמח אם תסביר לי. וגם, מה עושים עם השאריות של הלחם? תודה מראש (וסליחה אם השאלות קצת טפשיות).

תשובה

שלום

אין קדושה אבל כמו שעניתי בעבר, יש חשיבות ללחם כמזון האדם ואסור לגרום לו להתבזות באשפה. לשומשום אין חשיבות, ונוהגים ליבש כדי שיהיה לא ראוי לאכילה ורק אז להשליך אותו.