הסרת שיער בשעווה ובלייזר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום 1) אני יודע שאסור להוריד שיערות מהגוף בלייזר אפשר לקבל את הטעם ? 2) האם מותר בשעווה ?

תשובה

שלום

הסרת שער בגוף נחשב מנהג נשים, וככזה אסור לגבר מהתורה לעשות מנהגי נשים.

 אין הבדל בין שעווה , מכונה או לייזר. במקרים מיוחדים יש התר להוריד בין הגבות או אדם שעיר במיוחד בידים, אבל צריך התר מרב מוסמך כדי לדעת האם זה המקרה שבו ניתן לסמוך ההתר של התורה.