מה ההבדל בין שירות לאומי למדרשיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני יודעת שענית על שאלה זאת בעבר ואני גם מסכימה עם זה.אבל יש לי עוד שאלה. אם אני רוצה ללכת ללמוד במדרשה מחוץ לבית,במה זה שונה משירות לאומי? גם שם יש חברה שאינה ניתנת לפיקוח,וגם זה פריצת הצניעות כי אני במסגרת מחוץ לבית בגיל צעיר, וגם יהיה לי קשר עם משפחות,רבנים וכו`. אז מה לעשות??אני אשמח לתשובה ברורה בשפה פשוטה.תודה רבה

תשובה

שלום

ראשית בציבור החרדי למשל בנות לומדות בסמינרים באזור מגוריהם ללא צורך להזדקק לפנימיה אירוח וכו, כך שודאי שזה האידאלי, אבל בציבור הלאומי שזה מקובל ללכת למסגרת לימוד פנימיתית כמובן שיש פיקוח על החברה שמתקבצת ללמוד, על מגורי הבנות וכו.

בנוסף הרי כל תכלית המדרשיה זה לימודים רוחנים ביחד עם כלליים וקיים קשר מתמיד עם רבני ורבניות המדרשיה כל זה ודאי נותן את הערובה והבטחון שהמסגרת תיהיה מקום של חיזוק רוחני ושמירה מירדיה ופיתוי חיצוני.

בהצלחה רבה