היה אדם קודם בריאת העולם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מכובדיי...בריאת העולם היתה לפני כחמשת אלפים שנה, אבל ידוע כי היה אדם קדמון לפני יותר שנים. כיצד מוסברת סוגיה זו ? בברכה.

תשובה

שלום

לפי התורה העולם נברא בזמן מסוים על פי רצון הבורא. על פי המדרש אדם הראשון נברא בנוי בקומתו ושכלו כגבר בן עשרים.

כעת אם היית ניגש ובוחן אותו ברגע היצירה היית אומר שהאדם הזה חי כבר עשרים שנה, ולראיה כל מערכות הגוף שלו מעידות שזה גוף של אדם בן עשרים, אבל ברגע שתדע שכך נוצר לא תיהי לך בעיה לקבל שנוצר באותו רגע, אותו דבר גם ביחס לכל תיארוך הבריאה , הבריאה כולה נבראה בקומתה ובצורה מושלמת שעל פי קרטריון מדעי של התפתחות זה מליוני שנה, אך בבריאה הכל נוצר ברגע אחד בקומתו.

דרך נוספת יותר עמוקה זה על פי תורת היחסות וההבנה של הזמן, לפי אותה תורה שייך שיהיה ציר זמן שלפי שעונינו פה בכדור הארץ זה ששה ימים בני עשרים וארבע שנה, בעוד שהזמן שעבר הוא מליוני שנה , בשביל זה צריך להבין את תורת היחסות ואי אפשר להרחיב כאן בזה.

( תעיין בספר המדע והאל). אחרי הכל - כמי שעמד במעמד הר סיני ושמע את הקולות והגיע לפיסגת ההכרה בבורא עולם, כל השאר אינו מטריד ומהווה עוד שאלה שבעתיד אולי נדע תשובה ואולי לא.(וההוכחות למעמד הר סיני הם פשוטות וברורות).

 בברכה