קביעת נישואין על פי שמות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לדעת אם מותר להתעסק עם השמות של הבחור והבחורה ולבדוק אם יש התאמה ביניהם, וע"פ זה לקבוע אם יצליחו בחייהם,(הבנתי שעפ"י הקבלה מומלץ לא לעשות זאת ואסור לקבוע גורלות ע"פ שמות...) הרי עם ישראל מעל המזל? אז למה יש מקומות שכתוב שם את הבדיקות הללו(בספרי קודש), למי זה נועד?...בשביל מה זה קיים? גם רבנים מקובלים אמרו לי שאסור להתעסק ולקבוע את העתיד של בני הזוג ע"פ שמותיהם. השאלה שלי אליכם: האם זה בכל זאת מקור בר-סמכא לבדיקה? האם גם צריך ומומלץ לבדוק ע"פ זה? ומה דעתכם בנושא? או שבעניין הזה עם ישראל מעל המזל?

תשובה

שלום

יש דברים שהם אינם הלכה אלא הנהגה , ובהם בודקים תמיד כיצד רבותינו נהגו בשאלות כאלה ולפי זה גם אנחנו עושים.

בנושא השידוכין מעולם לא שמענו שביררו שמות , ומדובר באנשים יותר גדולים וצדיקים מאיתנו שודאי ידעו מה כתוב בענין השמות בכל הספרים ובכל אופן לא יחסו לזה חשיבות.

לכן אין כל צורך לבדוק או להתחשב בענין התאמת שמות .