האם הברית עם אלוקים היא לנצח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הנוצרים כידוע טוענים שבדורו של מייסד הנצרות, אלוקים "הפר" את בריתו עם עם ישראל, ועתה גם הגויים יכולים להצטרף לברית חדשה. בתנ"ך יש אין-ספור מקומות בהם השם מבטיח שהברית עם אבותינו תשאר לנצח. אולם, מה נענה לנוצרי שיטען כי אלוקים למשל רצה להשמיד את בני ישראל בחטא העגל, ורק תחנוניו של משה הצילו אותו? כמו כן כיצד להסביר שאין יותר נביאים מאז מלאכי? (למעלה מ-2500 שנה)?

תשובה

שלום

נכון השם שעה לתחנוני משה ובחר בעם ישראל, אז מה אחרי אלף שנה התחרט להבטחתו למשה? אין נביאים כי חרב בית המקדש ובמצב של הגלות בטלה הנבואה.

איני חושב שהם טוענים כזאת שטות הרי גם הצלוב שלהם חי סמוך מאד לזמן הנבואה ומאז גם לשיטתם לא קם עוד נביא.

אין צורך לענות להם הם צריכים לבסס את הטענות החדשות שלהם, אנחנו רק ממשיכים את מה שהיה מקובל גם עליהם מאז ומעולם.