האם מותר לי לנסוע בשבת כדי לא לעשות שבת לבד

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

חג שמח! אני עובד במשטרה ביחידה מיוחדת וגר בב"ש ואני נאלץ לעבוד בשבת ,כמו כן אני גר לבד וכל פעם שאני עובד בשבת אפילו משמרת קצרה של 4 שעות אני עושה שבת לבד למרות שהורי גרים חצי שעה נסיעה ממני אך אני נמנע מלסוע בשבת רק בשביל לא להיות לבד ושאלתי היא האים מותר לי לעשות שבת אצל הורי ובמשמרת לסוע לב"ש ואח"כ לחזור כי ממש לא נעים לעשות שבת לבד? תודה

תשובה

שלום

חס וחלילה , הנסיעה בשבת היא היא השבת, כל השאר הם תוספת אבל אם תכשל בזה אין טעם לכל האוירה מסביב. מנסיון אישי כמה פעמים בחיי אני מכיר את ההרגשה של להיות לבד בשבת זה קשה ולא נעים.

אבל כדאי להפוך את זה דוקא למנוף לעליה שתתגעגע לשבתות אלו. תיקח איתך חומש וספר עם פרושים יפים תאכל ותשיר לעצמך, ותחדד את ההרגשה שרק אתה ובורא עולם כעת מתיחדים באותה סעודת שבת. זה הכל בדיעבד לכתחילה כמובן שתנסה למצוא סידור שיפטור אותך בכלל מעבודה בשבתות.