האם מותר להתחרות בשבת בקרב מגע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ערב טוב לך כבוד הרב... אני לומד מזה 5 שנים קראטה... וכל הזמן יוצא תחרויות בשבת. עדיין לא ביררתי אצל רב .. השאלה היא האם מותר לי להתחרות בשבת? בין בארץ בין בחו"ל. כשזה ללא רווח כספי. אם התשובה לא ... אבקש לפרט את האיסור. שאלתי גם שאלה ולא קיבלתי תשובה בנושא "חילול השם" אבקש להתייחס כי זה חשוב לי.. בברכה יוסי

תשובה

שלום יוסי

עצם הקרב מגע קשה למצוא מדוע יהיה אסור בשבת. אך יש בכך משום זילותא דשבת(זילזול בשבת) שניתנה להתענג ולרוחניות, ומתעסקים בה כעניני חול וקרבות.

השתתפות בתחרויות ביחוד בארץ יכולים לגרום לחילול שבת ליהודים אחרים כגון צלמים, מוכרי כרטיסים וכו וזה אסור.