האם מותר לישון עם נעליים?

  • כ"ו תמוז התשע"ח

שאלה

האם מותר לישון עם נעליים? האם זו בעיה? תודה!!

תשובה

שלום רב,

יש להיזהר שלא לישון כשהנעליים עליו משום שטועם טעם מיתה. ויש אומרים שגורם לשכחה.

מקורות: מסכת יומא (דף עח עמוד ב) שהישן בנעליו טועם טעם מיתה. והובא להלכה בבן איש חי (שנה ב' פרשת פנחס אות טז) ובכף החיים חלק יורה דעה (סימן קטז אות ריא). וע"ע בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן צה אות כג).

ויש אומרים וכו' - כן הוא בספר זכירה (סוף ענין נטילת שחרית וענין שכחה). וכ"כ בספר לקוטי מאיר (סימן ד אות סג) בשם בעל הישמח משה זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס