תפילת שחרית במנין ,כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום: אני נשוי שנתיים ובתקופה האחרונה אני לא מצליח לקום לשחרית במניין אני עובד משעה שבע וחצי בבוקר אז אני מתעורר בשבע ולוקח את התפילין איתי ומתפלל יחיד בעבודה מה אתם ממליצים לעשות?

תשובה

שלום

איני בטוח שהבנתי למה אתה רוצה עצה. אך אם כיצד לקום בכל אופן למנין. אז נראה לי שתתחיל מהלילה להקדים מעט את שעת השינה. ובבוקר להקדים.

אך בשלב הראשון תקדים רק בחמש דקות את זמן הקימה. לאחר חודש תוסיף חמש דקות. כדי להתרגל לקימה יותר מוקדמת. ולאחר שיהיה זמן משמעותי תתפלל בבית ביחידות וכך תמשיך עד שתגיע להרגל זמן מוקדם, שיאפשר לך תפילה במנין.

בהצלחה