איך יכול להית שבנ"א בריא פתאום משתגע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לאחרונה ראיתי מקרה מאוד מוזר וחמור שנגע לליבי ואשמח אם תעזרו לי בזה.. חבר שלי לבסיס בחור נורמאלי לחלוטין [חילוני לחלוטין] סיים את השבוע שלו בצבא וחזר ביום חמישי הביתה. ביום ראשון הבחור חזר לבסיס פתאום ראו פלא עם כיפה על הראש ומפה מתחילה הבעייה שאין לי מושג מה קרה לו אבל אחרי שהוא חזר הוא השתגע התחיל לדבר שטויות וגם התנהגותו הייתה אחרת הוא לא הצליח ליצור איתנו קשר בצורה מובנת , הוא ממש דיבר שטויות ללא הפסקה .. כששאלנו אותו שאלה למה הוא לובש פתאום כיפה הוא אמר לנו שהוא רוצה להיות יהודי מסורתי ואז שוב התחיל לדבר שטויות למחרת מצבו התדרדר הוא התחיל להזות דברים שיורד לו דם מהפנים ושבכלל לא היה לו שם אפילו שריטה.. בקיצור אני לא יכול לתאר לכם את כל הדברים אבל תחשבו שמבן אחד נורמאלי לחלוטין הוא נהפך למשוגע ביום !!! לאחר מכן לקחו אותו למחלקה הפסיכיאטרית בבאר שבע ומשם זהו הבחור נעלם מאיתנו הוא כל היום עכשיו על כדורים וזריקות ועדיין מאושפז במחלקה ! והכי חשוב להבין שהבחור היה באמת יציב בנפשו ולמחרת הכל התפוצץ.. אני לא יודע מה מצבו האישי עם כל הסובבים איתו ואין לי מושג אם הוא עברמשבר כלשהו שגרם לו להיות כזה אבל המצב באמת מדאיג ולא נראה לי שאפשרי בלילה להיות מישהו אחר.. אז שאלתי היא כזאת האם יש משהו בקבלה שיכול להעיד על מצב כזה ולמה קורה לבן אדם כזה דבר או שהאם יכול להיות שנכנסה בו נשמה אחרת סוג של דיבוק או משהו בסגנון שבאמת אין לי מושג אם קיימים כאלה דברים.. כי באמת איכפת לי מהבחור הזה וזה ממש כואב לליבי ואם הרפואה לא מצליחה לטפל בזה אז אולי אלוהים יעזור.. מתפלל לשלומו

תשובה

שלום אלון

דברים כאלה קיימים לצערנו. ולא תמיד רואים כלפי חוץ ממה אדם סובל. אפילו שבאותו זמן האדם עצמו כבר לא בקו הבריאות . לא נכנס בו כל דיבוק או נשמה פשוט זהו משבר נפשי חמור שיש לו סיבה מוחית או נפשית. ונתפלל שיהיה זמני ויצא מכך במהרה.