קשה זיווגו של אדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, מדוע אומרים "קשה זיווגו של אדם - כקריעת ים סוף"? וכי ניתן לומר שקריעת ים-סוף היתה קשה למי שאמר והיה העולם??

תשובה

שלום

שאלה יפה שאלת והרבה תשובות נאמרו בדבר. הפשוטה שבהם היא: שהנהגה ופעולה החורגת מההנהגה שרוצה הבורא להנהיג בה את העולם שזהוי הנהגת הטבע וההעלם.

קשה היא כביכול לפני הבורא. קריעת ים סוף היה נס החורג מגבולות הטבע ולכן נחשב קשה ביחס לרצון הבורא. וכמו כן זיווג האדם ואיחודו עם אשה הוא דבר שחורג מההבנה האנושית ודרך הטבע.