אותו השם לכלה ולחמות, בעיה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום יש לי שאלה . יש לי חברה שקוראים לה ברכה . ככה זה קרה שנפגשנו אתה. מה שכן גם לאמא שלי קוראים ברכה. האם זה בסדר מבחינת היהדות, להתחתן אם משהי שיש לה אותו שם כמו לאמא שלי. או שכל זה מלמעלה. תודה

תשובה

שלום

מבחינה הלכתית אין בעיה. אלא שיש מנהג על פי צוואת יהודה החסיד שלא יהיה שם הכלה והחמות שווה , אך יש המקפידים ויש שלא.

למעשה מה שראוי לעשות זה ללכת להיוועץ ברב חשוב שנמצא בעירך ולפי איך שיאמר תעשה, המעלה בכך שאפילו אם אין זה טוב אבל ברגע שהרב התיר אין טענה או קפידה עליך ולכן בעז"ה לא יצא מכשול מכך.