בעל תשובה שאביו ספרדי, לפי איזה מנהג ינהג?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי מרוקאי ואימי רומניה ואני גדלתי בבית חילוני, כיום אני חוזר בתשובה ברוך השם. למי אני כפוף מבחינת ההלכה לספרדים או לאשכנזים? האנשים שמהם אני לומד הלכות בדרך כלל הם ספרדים - האם זה קשור? תודה.

תשובה

שלום

כיוון שאביך ספרדי מחויב אתה במנהגי העדה הספרדית אליו הוא משתייך, ועל כך נאמר שמע בני מוסר אביך ואל תטוש תורת אמך, ואין הכוונה לתורת האם ומנהגיה אלא למנהגי הבית שנקבעים על פי האב, רק דרך הנשים לשמור יותר על מנהגים ולכך נכתב בפשטות מתוך כבוד לאם תורת אמך.

 אומנם אם יש אדם שלמרות מוצאו חשקה נפשו להידבק במנהגי עדה אחרת הנראים לו מתוך טהרת מחשבתו ועומק משיכתו כיותר מתאימים אליו, יעשה שאלת חכם ויש מקרים שמותר לשנות מנהגים.