קשה זיווגו של אדם, מדוע קשה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי אחות בת 25. היא מאד מאד מאד רוצה להתחתן וזה לא מגיע. היא יוצאת בלי הפסקה. היא לא בררנית. ובעצם כל זה שהיא לא נשואה גורם לה להידרדרות הנוראה הזאת. השאלה שלי היא (לא שאני ח"ו כופרת אבל...) למה היא לא מתחתנת??? אין בזה שום תועלת. להיפך.... אשמח אם תשיבו אפילו שהשאלה קצת לא ברורה.

תשובה

שלום

זהו נסיון לאדם ככל הנסיונות ואף פעם אי אפשר לדעת מה בדיוק מטרת הנסיון. אבות העולם נתנסו בענין הזיווג וזה מעלת הצדיקים, כמובן שאם על ידי זה היא יורדת רוחנית זוהי בעיה אך יש לה את הבחירה למצבה ואי אפשר לטעון כיוון שלא היתי נשואה חטאתי וכפי שהגמרא אומרת שעל האדם ללמוד מיוסף שהיה בנסיון קשה של קדושה והצליח לעמוד בו, ניתן לצרף גם את זה לתפילה עליה שתמצא זיווגה מהר וימנע ממנה נפילות כאלו, זה תפילה מותרת שפועלת לקבלתה כיוון שמבקשת בתפילה זו על עניני קדושה ורוחניות.