שאל את הרב - כללי

האם חוקי לשון הקודש השתנו במהלך השנים?

  • כ"ו אדר התשע"ח

שאלה

במגילת אסתר כתוב (מקווה שאני מצטט נכון): "הנשים יתנו יקר לבעליהן"... לכאורה צריך היה לכתוב תתננה, לא ראיתי דוגמה כזו בספרים המוקדמים מותר של התנ"ך... תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

המילה "יתננה" מופיעה רק פעם אחת בכל התנ"ך, בספר בראשית (כג, ט), לגבי אברהם שקנה את שדה עפרון.

 גם המילה "תתננה" מופיעה רק פעם אחת בספר דברים (יד, כא), ומתייחסת לנתינת אוכל לגרים.

בשני המקרים הלשון אינה נוגעת לנשים, ולא נאמרה בלשון נקבה. כמו כן לשון זו מתייחסת לנתינת חפץ - שדה עפרון, אוכל לגרים וכו'. אך נתינת יקר אינה חפץ.

הלשון הפשוטה והנפוצה יותר של נתינה היא "יתנו" - מילה אשר מופיעה כמעט בכל ספרי התנ"ך.

בברכה,

דניאל בלס