הליכה על פי זרם המזרחי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

באחד האתרים של זרם המזרחי בפינת "שאל את הרב" היתה שאלה של אחת הנשים: האם בתור אישה נשואה מותר לה להסתפר במספרה ברשות הרבים כשיתכן שגברים העוברים בקרבת מקום יראו את שערות ראשה. תשובת הרב באותו אתר:"אין צורך להחמיר כ"כ", האם זה יתכן???? כמו כן מה בעיקר הבעיתיות שישנה בהליכה ע"פ זרם המזרחי?

תשובה

שלום

א. בתלמוד [בבא קמא מח א] מבואר שמכיון שכשהאשה עוסקת באפייה מתגלים זרועותיה, צריך שלא תעשה זה בנוכחות גברים, ובשולחן ערוך (אבן העזר סי` קטו) מבואר כי הרגילה לגלות מקומות מכוסים בגופה בנוכחות גברים, נקראת עוברת על דת יהודית.

ומשכך זה לא נראה לי פסק מחמיר מדי לאסור על אשה להסתפר במספרה הפונה לרשות הרבים שהגברים מציצים לתוך המספרה.

בהצלחה - מנשה ישראל