האם לרווקה מותר לקרוא הלכות אישות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם בתור רווקה מותר לקרוא את ההלכות שנוגעות ל"בינו ובינה" האם יש בזה איסור?

תשובה

איני יודע לאלו הלכות את מתכוונת, אבל אם שאילתך מתייחסת להלכות קיום היחסים, הרי שהגאון רבי משה פיינשטיין (אגרות משה חלק אה"ע א סימן קב) נדרש לעניין הזה לגבי רווק וזה לשונו: "בדבר שאלתך אם קודם הנישואין כדאי לקרא בספרי חכמי הרופאים בענין התשמיש איך שיהיה באופן הנאות להאשה כדי שיהיה שלום בית.

הנה בימים האחרונים שקודם הנישואין שחתן טרוד במחשבת בעילה ...יכול לקרוא בהם, אבל קודם לזה אינו כדאי שיש לחוש שיבוא מזה ח"ו לידי הרהור ולהוצאת זרע לבטלה, אם לא שבטוח בנפשו שלא יבא לכך אבל מי הוא בזמננו שיכול לבטוח בנפשו כל כך".

עד כאן לשונו. ולענין רווקה, מלבד שאין תועלת בקריאה בענינים אלה, הם מגרים את יצר התאווה, שיבקש אחר כך פורקן לא רצוי.

הצלחה - מנשה ישראל