אבי בא אלי בחלום

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אבי נפטר לפני 10 חודשים. בלילה בין שישי לשבת חלמתי שאני מתבשרת בבשורה שהוא צריך להגיע. (בחלומי אני יודעת שאבי בעולם הבא, אך הבשורה משמחת אותי מאד.) בהמשך החלום אבי מגיע וחוזר אלינו אך בדמות של אדם צעיר. האם יש משמעות לחלומי?

תשובה

חזרת האדם בדמות צעירה, מורה על כך שבניגוד לאדם שמילא את כל ימיו בדברים חיוביים כלימוד התורה וקיום מצוות שהוא בא בימים, וככתוב בתורה ואברהם זקן בא בימים, שהוא היה אדם זקן שמילא את ימיו בדברים כראוי.

ומבואר בספרים כי אדם שלא מילא את זמנו בעולם הזה בקיום מצוות התורה, הרי שמכל ימיו מתקבצים רק ימים מעטים של עסק בדברים חיוביים [שהרי כל הדברים האחרים השליליים לא מביאים למעלה בחשבון של שנות האדם], ולכן נראה כאדם צעיר שלא הספיק הרבה בעולם.

אף במקרה שהאדם מילא את חייו מכל מקום מאחר וגם מעשה הצאצאים שלו בעולם נזקפים לזכותו, לטוב או לרע, הרי שאם בניו אינם הולכים בדרכיו, כגון שהם מזלזלים בשמירת שבת וכדומה, הרי זה גורם שהאבא יתראה להם במראה צעיר מכפי שהוא, והוא הוראה ברורה לבנים שעליהם להיטיב את דרכיהם, ולשנות את הגישה לחיים.

לחומר נוסף, התקשרו למוקד הידברות 036106061 השאירו פרטים ואנחנו נחזור בהקדם, או לשלוח את הפרטים על ידי שאלה לאתר.

בהצלחה - מנשה ישראל