למה ה' עשה עולם ונשמות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הראה לכל דבר יש תכלית, תכלית האדם היא לקיים את המצוות ולהגיע לעולם הבא ולהנות (שגם את זה אני לא כלכך תופס). מה תכליתו של הקדוש ברוך הוא, לייצור הבריאה? למה הוא עשה עולם ונשמות? זה לא נתפס לי בראש הקטע הזה! כאילו זה לא באמת קיים אך הסיפור עליו בא להמחיש לנו משהו... מין סוג של מחשבה כזאת עוברת לי בראש ואין לי מושג למה...

תשובה

שלום הקבלה האריכה בקושיא זאת, אולם עיקר הדברים הם שיש שני טעמים למה ברא הש"י עולמו.

טעם א` כי מטבע הטוב להיטיב, ולא היה לו למי להיטיב לכן ברא כל העולמות. טעם ב` כי המדה שנקרא הש"י מלך, מחמת מדה זו ברא העולמות, כי אין מלך בלא עם.

תקבע לך שיעור בספר דעת תבונות להרמח"ל הרבה דברים יתיישבו לך, בס"ד.

בהצלחה - מנשה ישראל